Basiskwaliteiten

Is het wel iets voor jou?

Wist je dat onthaalouders veel meer doen dan kinderen opvangen met veel liefde en geduld? Ze combineren wel 10 basiskwaliteiten! Benieuwd hoe goed jij zou scoren? Ontdek het hier!

Kindervriend

Je houdt van baby’s en peuters. Je kijkt ernaar uit om hen de eerste stapjes in het leven te helpen zetten. Je voedt hen op en leert hen dingen bij.

Kwaliteitsbewaker

Voor jouw kindjes is alleen het allerbeste goed genoeg. Samen met de ouders en de Organisator Gezinsopvang doe je er alles aan om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen.

Organisatietalent

Wie komt er? Wat ga je doen? Wat heb je nodig om het eten te maken? Je plant graag en goed. Je organiseert de dag zodat de kindjes op tijd eten en slapen.

Respectvol

Je hebt je eigen mening over opvoeding, maar houdt ook rekening met de wensen van ouders.

Huiselijk

Je werkt graag van thuis uit en vindt het fijn werk en privé te combineren. Als de kindjes er zijn, krijgen ze al jouw aandacht!

Creatief talent

Je speelt graag, vertelt gekke verhalen en vindt al eens een spelletje uit. Zingen, dansen, knutselen met wegwerpmateriaal doe je graag. Topentertainment!

Geduldig

Je biedt troost waar nodig. Als twee kinderen als eens ruzie maken los jij dat in één wip op.

Sociaal

Je kan goed met mensen omgaan. Ouders die je om uitleg of raad vragen vind je geen probleem. Ouders én kinderen kunnen steeds bij jou terecht met problemen of vragen.

Geheimhouder

Shttt. Je houdt informatie die ouders of kindjes je toevertrouwen als de beste voor jezelf. Privacy, baby!

Leergierig

Je leert graag bij. Je gaat met plezier op zoek naar een interessante opleiding. Een infoavond over zindelijkheidstraining? Babymassage? Jij bent als eerste ingeschreven.